24/03/2023

Claus per fer un bon currículum

2 min
El que has de fer  (i el que no) en una entrevista de feina

Estic buscant feina i actualitzant el meu currículum. Fa molt que no ho feia i veig que ara són molt curts quan el meu era molt llarg. ¿Em recomanes que l'escurci? ¿Algun altre consell sobre el CV?

Roger, Barcelona

Efectivament, Roger, la mida importa. De fet, el curriculum vitae (CV) ha de complir la regla VIP: visual, interessant i personal. Per això avui dia els CV són més curts i concrets: són VIP.

Visual: han de tenir poc contingut i ben estructurat; per aconseguir-ho, pensa en què vols transmetre en el CV i evita posar-hi palla. Quina formació vols destacar? Quina experiència laboral vols que es vegi? Potser vols fer ressaltar els teus coneixements en una àrea específica; per tant, la secció de formació serà la primera secció del CV i estarà organitzada de major a menor especialització de les formacions, ometent formacions no vinculades. El mateix passa amb l’experiència laboral: escull les principals i omet o agrupa sota un sol títol les altres.

Tenir en compte els elements visuals és una de les claus de com fer un currículum vitae.

Interessant: el CV ha de ser interessant per a qui el llegeixi; per tant, pregunta’t com és el tipus d’empreses on l’enviaràs. No totes les empreses busquen el mateix. És possible que una empresa petita valori la fidelitat, mentre que una multinacional valori la capacitat d’adaptació. Hauràs de seleccionar el teu públic objectiu empresa i si tens diversos tipus de públic objectiu, prepara un CV adaptat a cadascun d’ells. Fes ressaltar les característiques que creguis que valora el teu públic objectiu, sigui posant-les al principi de la secció, subratllant-les o marcant-les amb un asterisc.

Alexandra Massó explica com fer un currículum vitae exposant el més interessant del teu perfil.

Personal: la part més important és la introducció. En unes poques línies dones la primera impressió i aquesta descriu la teva persona tal com tu la vols mostrar; és la teva proposta de valor. Per tant, assegura’t que en aquest paràgraf estàs responent a tres senzilles preguntes: què, com, per què. És a dir: a què em dedico i en què destaco? Com ho faig? Per què m’hi dedico?

Com fer un currículum vitae? Cal que la introducció sigui una bona definició de qui ets.

Pensa que el CV és una conversa; curta, interessant i concisa. Remet-te a aquests elements i descobriràs que el CV és una eina poderosíssima.  

stats