Mercat de fitxatges

Illa rescata l'expresident de Renfe per encapçalar Infraestructures.cat

El Sabadell incorpora un conegut emprenedor a la seva participada de finançament del consum

Un tren de Rodalies Renfe

Era finals de febrer del 2023 quan el BOE publicava el cessament d'Isaías Táboas com a president de Renfe. El motiu de la baixa de Táboas va ser un polèmic escàndol derivat de les dimensions dels trens dissenyats per a les vies d'Astúries i Cantàbria, incompatibles amb les mides dels túnels de via estreta. Ara, el govern de Salvador Illa rescata Isaías Táboas per presidir ni més ni menys que l’empresa d’obres públiques més gran de Catalunya, Infraestructures.cat. A més, el Sabadell incorpora un conegut emprenedor com a conseller de la seva participada de finançament al consum i Audi Espanya compta amb un nou director general.

L'expresident de Renfe Isaías Táboas, nomenat president d'Infraestructures.cat

El nou govern de Salvador Illa ha nomenat aquesta setmana l'expresident de Renfe Isaías Táboas com a nou president de l'empresa pública Infraestructures.cat, l'antiga GISA, que s'encarrega de projectar, construir i mantenir tota mena d'infraestructures i edificacions públiques a Catalunya. Táboas va presidir Renfe entre el juny del 2018 i el febrer del 2023, quan va ser substituït per Raül Blanco, i des del juny d'aquest any exercia com a secretari general del Consorci de la Zona França de Barcelona (CZFB). Al llarg de la seva trajectòria professional, ha estat també secretari d'Estat de Transports (2010-2011) durant l'última etapa del govern de José Luis Rodríguez Zapatero, amb José Blanco com a ministre de Foment, i director de gabinet del ministeri d'Indústria entre el 2004 i el 2006. El nomenament de Táboas al capdavant d'Infraestructures.cat suposa el seu retorn a l'administració catalana, ja que va exercir com a secretari general de la presidència de la Generalitat entre el 2006 i el 2011, amb José Montilla com a president de la Generalitat.

El president de Renfe, Isaías Táboas, en una imatge d'arxiu

Nascut a València el 1958, Táboas és llicenciat en història contemporània per la UB, diplomat en funció gerencial en administració pública per Esade i diplomat en direcció de màrqueting per Eada.

Lucas Carné, nou conseller independent del Sabadell Consumer Finance

Sabadell Consumer Finance, companyia especialitzada en finançament al consum participada al 100% per Banc Sabadell, ha nomenat l'emprenedor Lucas Carné conseller independent. Llicenciat en Enginyeria Mecànica per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i màster en Administració d'Empreses per l'Iese Business School, el nou conseller independent és cofundador i co-conseller delegat de l'start-up 011h, una constructora de nova generació fundada el 2020. Prèviament, el 2006, va cofundar la plataforma de comerç electrònic de moda Privalia, adquirida el 2016 per Vente Privee. Abans de la seva etapa com a emprenedor, va treballar a la firma de consultoria estratègica Bain & Company.

Alberto Teichman, nou director general d'Audi Espanya

Alberto Teichman, actual director general de Volkswagen Vehiculos Comerciales a Espanya i membre del comitè executiu de Volkswagen Group Espanya Distribución ha estat nomenat nou director general d'Audi Espanya, en substitució de José Miguel Aparicio, que, com ja es va anunciar, assumeix la direcció general d'Audi al Regne Unit. Els dos nomenaments van entrar en vigor l'1 d'octubre. Teichman, natural de Barcelona, és llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses i MBA per Esade. Vinculat a Volkswagen Group España Distribución des de l'any 2001, el 2007 es va incorporar a la marca Audi, on va exercir diferents posicions de responsabilitat al capdavant d'àrees com Planificació i Logística o Vendes a Flotes, fins a assumir el lloc de director de vendes. Després de cinc anys en aquesta posició, el gener de 2018, Alberto Teichman va ser nomenat director general de Volkswagen Vehiculos Comerciales i membre del comitè executiu de Volkswagen Group España Distribución.

Enric Blasco, Joan Corominas i Joan Llonch, al patronat de la Fundació per la Indústria

El patronat de la Fundació per la Indústria ha acordat per unanimitat la incorporació de tres destacades personalitats del món empresarial i acadèmic: Enric Blasco Gómez, Joan Corominas Guerin i Joan Llonch i Andreu. D'una banda, Enric Blasco Gómez és enginyer industrial per la UPC i amb formació executiva a Iese, és soci fundador i conseller delegat del Grup d'Enginyeria IDP, empresa pionera en la implementació del BIM (Building Information Modeling) a Espanya. També presideix el Grup d'Aigua CASSA. En segon lloc, Joan Corominas Guerin, enginyer industrial especialitzat en Organització Industrial per la UPC i amb un PDG de l'Iese, és actualment administrador de Quibler S.L. i Vapor Vila Fusté S.L., a més de conseller de Sabadell Consumer Finance. Al llarg de la seva trajectòria ha ocupat càrrecs de responsabilitat en diverses empreses, així com a Sabadell Asseguradora i Sabadell-Urquijo Banca Privada. Finalment, Joan Llonch i Andreu, doctor en Ciències Econòmiques per la UAB i amb un MBA de l'IMD Business School, compta amb més de 30 anys d'experiència en consells d'administració de grans empreses i 25 anys en entitats financeres com Banc Sabadell i Banco Guipuzcoano.

stats