El perfil

Guayente Sanmartín

Directora mundial de HP Gran Format

i
IRENE RIART
2 min
Guayente Sanmartín

Formació

“Vaig néixer a Barcelona, però la meva família és d’un poble del Pirineu aragonès. Recordo la meva infància en constant moviment entre els dos llocs. Vaig estudiar al Sant Ignasi i després el 1987 vaig entrar a la UPC per estudiar telecomunicacions. Soc la cinquena filla de la casa i buscava fer una carrera tècnica com els meus germans. El meu somni d’adolescent era ser presidenta de Telefónica, així que pensava que aquesta carrera m’hi ajudaria. Em vaig especialitzar en satèl·lits i vaig acabar la universitat el 1992”

Trajectòria professional

“A tercer de carrera vaig provar sort a HP per a una feina d’estiu i al final hi estat tota la meva vida. A l’acabar el grau vaig treballar gairebé un any a París i després vaig tornar a Barcelona, on fins al 2008 vaig ser directora de màrqueting de productes de grans formats. El 2010 me’n vaig anar a Singapur per dirigir la divisió a l’Àsia i dos anys més tard vaig marxar a Califòrnia. Allà vaig estar-hi 5 anys dirigint la transformació de negocis. Després vaig tornar a Barcelona com a directora general del meu departament, el somni que no aconseguia, fins ara”

Guayente Sanmartín amb un grup d'enginyeres d'HP

Un èxit

“Ser coneguda pel bon tracte personal i per donar prioritat a les persones abans que res”

Un fracàs

“Com tothom, he pres males decisions empresarials que no han donat bons resultats, però qui no s’arrisca no guanya”

Lliçons de vida

“Ja fa temps que som al segle XXI, que ha arribat de manera abrupta. El gran repte que tenim, tant empreses com individus, és saber-nos transformar i tenir clar per a què existim. Fa uns anys eren paraules buides per a molts, però ara la transformació ha vingut per quedar-se”

“Nosaltres generem un impacte en les persones que ens envolten. Tinc molta energia i al principi era molt agressiva per aconseguir resultats, però no tothom és com jo. Has d’entendre el caràcter dels que treballen amb tu i l’impacte que els deixes. Sempre busco que, després d’una conversa, l’altra persona estigui millor que abans de parlar-hi”

El que més m’agrada

Una marca

“HP. Els fundadors fa més de vuitanta anys van creure en la diversitat i les persones com una de les seves millors eines. És una perspectiva molt actual, també”

Una sèrie

“Hi ha una sèrie que m’ha agradat molt, ‘Unorthodox’. Després hi ha una pel·lícula que m’encanta, també, que és ‘Memòries d’Àfrica’, pels paisatges i les imatges”

 Un ‘hobby’

“Caminar amb els meus auriculars, escoltant TedTalks. A més, quan surto a passejar cullo flors silvestres per fer-ne rams”

Una cançó

“Per a cada moment de la vida existeix una cançó. Em poso una llista de cançons per a cada situació en què em trobo, no crec que n’hi hagi una de sola”

Un llibre

“Hi ha un llibre de Ferran Ramon-Cortés i Àlex Galofré que es diu ‘Relaciones que funcionan’, que ajuda a entendre els tipus de persones i lideratges en l’entorn laboral. M’ha marcat molt”

Una personalitat

“No tinc cap ídol. Sempre he admirat molt la gent jove que vol tirar endavant el seu propi projecte i m’agrada poder parlar amb ells”


stats