Mercat de fitxatges

Grifols fitxa a Bank of America el seu nou director financer

Carburos Metálicos estrena nou director general

3 min
Grifols cau un 12,2% a la borsa després de la rebaixa de Moody’s

Al darrer mercat de fitxatges de la temporada, Grifols torna a ser la protagonista. L'allau de noves cares –totes alienes a la família Grífols– dins l'empresa no s'atura: el gegant català dels hemoderivats començarà el curs amb un nou director financer, provinent del Bank of America. Alhora, Carburos Metálicos estrena nou director general i el president de la CNMV renova el seu càrrec com a membre del comitè executiu a l'autoritat europea de mercats.

Grifols fitxa a Bank of America el seu nou director financer

Grifols ja té substitut per al seu director financer, Alfredo Arroyo, que es jubila després de 17 anys a l'empresa. Serà Rahul Srinivasan, fins ara executiu al Bank of America, qui assumirà el càrrec el 16 de setembre i treballarà amb Arroyo durant un període de transició. Srinivasan liderarà en l'àmbit global l'àrea financera de la companyia, que inclou planificació, tresoreria, fiscalitat, informes financers i relacions amb els inversors i sostenibilitat, i també serà responsable d'implementar estratègies efectives de flux de caixa i d'impulsar plans de gestió de deute. Amb el nomenament d'un director financer procedent d'una entitat de prestigi reconeguda als Estats Units, la companyia pretén aclarir els dubtes sobre la seva comptabilitat sembrats pels informes del fons baixista Gotham Research a principi d'any.

GRIFOLS Rahul Srinivasan

Air Products nomena Christophe Buisine com a nou director general de Carburos Metálicos

Air Products ha nomenat Christophe Buisine com a nou director general de Carburos Metálicos i vicepresident del sud d'Europa i del Magreb d'Air Products. Buisine és enginyer elèctric i fins ara era director d'Electronics per a Europa i director general d'Israel de l'empresa. Va començar la seva carrera professional el 1995 dins de Quaker Chemical al Regne Unit i França. El 1998 es va incorporar a Honeywell Inorganic Salts com a gerent de comptes, i l'any 2000 es va unir a Ashland com a gerent de comptes a la divisió Ultra-Pure Chemicals. Amb l'adquisició d'Ashland el 2003 per part d'Air Products, Buisine va ser nomenat gerent de comptes globals de STMicroelectronics i, a partir del 2008, responsable de Negocis d'Electrònica Gasos Especials per a Europa.

Air Products

David Murano (Caixa Enginyers), nou auditor independent de l'EACB

David Murano, subdirector general de Caixa Enginyers i director de l'Àrea de Gestió Global del Risc, ha estat nomenat auditor intern independent de l'Associació Europea de Banca Cooperativa (EACB per les sigles en anglès), entitat que representa, promou i defensa els interessos de la banca cooperativa a Europa. Amb una llarga experiència de 28 anys al sector financer, en el qual ha ocupat diferents càrrecs, Murano reporta al consell de l’EACB i actua com a garant independent davant l'assemblea des de l'1 de juliol.

A més del nomenament del professional de Caixa Enginyers, l'EACB també va nomenar presidenta Priscille Szeradzki, subdirectora general de la Confédération National du Crédit Mutuel (CNMC). Vicent Maagdenberg, director de risc de Rabobank, i Daniel Quinten, membre del consell de BVR, com a vicepresidents. I Sergio Gatti, director general de Federcasse; Johannes Rehulka, secretari general d'Österreichischer Raiffeisenverband (ÖRV), i Alban Aucoin, cap d'afers públics de Crédit Agricole, com a membres del consell d'administració de l'EACB.

Buenaventura (CNMV) renova el càrrec al comitè executiu d'ESMA per dos anys i mig

L'Autoritat Europea de Valors i Mercats (ESMA) ha anunciat la reelecció com a membre del comitè executiu per a un segon mandat del president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Rodrigo Buenaventura. El supervisor borsari espanyol ha detallat en un comunicat que Buenaventura va ser nomenat integrant del comitè el gener del 2022 per a un primer mandat, i la renovació es produeix ara per un període de dos anys i mig, fins al gener del 2027. El comitè executiu d'ESMA és un òrgan de govern on s'elegeixen sis presidents d'autoritats nacionals de valors entre els 27 membres del consell de govern del supervisor europeu.

stats