Mercat de fitxatges

Una ex alt càrrec de la Generalitat, al capdavant de la patronal dels apartaments turístics

L'associació del vi català estrena una nova junta

3 min
El bloc de pisos del carrer Tarragona on ho ha 120 llicències de pisos turístics

BarcelonaLes vacances d'estiu ja s'acosten i, amb elles, els resultats empresarials i els balanços del curs. Les gal·les, els sopars d'estiu, els còctels i les reunions per començar a tancar el capítol de mitjan any arriben acompanyats de nomenaments. Sense anar més lluny, el conseller de Damm i president de Cacaolat, Ramon Agenjo, ha estat nomenat nou president de l'associació Barcelona Global per als pròxims dos exercicis, després que la presidenta sortint, Maite Barrera, hagi esgotat el seu mandat. Alhora, la patronal dels pisos turístics, Apartur, comptarà amb una cara coneguda com a directora general i la patronal del vi català estrena lideratges.

Apartur nomena Marian Muro nova directora general

La patronal d'Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur) ha nomenat Marian Muro nova directora general de la patronal. Muro va ser directora general de Turisme de Barcelona entre els anys 2020 i 2022 i directora general de Turisme de la Generalitat entre el 2011 i el 2016. Entre el 2016 i el 2020 va ocupar el càrrec de directora general al Grup Julià a Espanya i actualment era membre de diversos consells nacionals de turisme i exercia de consultora del sector. Apartur ha destacat en un comunicat que l'ampli coneixement de Muro sobre el funcionament de les institucions governamentals i l'entorn empresarial han sigut "determinants" per a l'elecció de Muro per al càrrec.

Marian Muro

Eugeni Llos, nou president de la patronal del vi català

L’Associació Vinícola Catalana (AVC) ha designat els seus càrrecs per als següents quatre anys amb el nomenament del seu nou president, Eugeni Llos Norenberg, director del Celler Peralada i director general de Peralada Resort. Llos ha estat elegit nou president de la patronal del vi per rellevar Valentí Roqueta, que ha deixat el càrrec després d'una dècada. Llicenciat i MBA per Esade, màster per la CEMS i diplomat per la Stockholm School of Economics, Llos ha ocupat diversos càrrecs en els àmbits de màrqueting, el comerç internacional i la direcció general durant els seus més de 30 anys de trajectòria al Grup Peralada. La seva elecció es presentarà durant l’assemblea general que tindrà lloc el 2 de juliol.

Marcos Cela, nou conseller delegat de Ciments Molins

El consell d'administració de Ciments Molins ha nomenat Marcos Cela com a nou conseller delegat en substitució de Julio Rodríguez, que ha exercit el càrrec durant els últims nou anys. Aquest moviment és fruit d'un procés planificat en el darrer any i mig, quan Rodríguez va comunicar la seva intenció de renunciar a les seves funcions i ha entrat en vigor aquest juny després de la junta general ordinària d’accionistes que ha formalitzat el nomenament. Cela és llicenciat en direcció d'empreses per la UB, MBA per l'escola de negocis Esade i programa d'alta direcció PADE per l'IESE. Ha treballat a Decathlon Espanya i Bic Graphic Europe i es va incorporar a Molins el 2004 com a director de finances, càrrec que va desenvolupar fins al 2014. Des d'aleshores, ha format part del comitè executiu de la companyia i ha estat directiu responsable de les regions d'Àsia, Àfrica i Sud-amèrica.

Wallbox suma tres nous membres al seu consell d'administració

Wallbox, l'empresa de solucions de càrrega de vehicles elèctrics i de gestió de l'energia fundada a Catalunya, ha anunciat la incorporació de tres nous membres al seu consell d'administració a l'assemblea general d'accionistes, celebrada el divendres 7 de juny. Els nous consellers seran Jordi Lainz, que ha sigut director financer de Wallbox durant els últims sis anys; Ferdinand Schlutius, co-CEO d'ABL, empresa pionera en solucions de càrrega de vehicles elèctrics a Alemanya que va ser adquirida per Wallbox el 2023, i Paolo Campinoti, vicepresident executiu d'EMEA i Sud-amèrica de Generac, empresa nord-americana que és inversora minoritària de Wallbox.

GVC Gaesco incorpora Anabel Obeso Riess com a directora de persones

La gestora de fons GVC Gaesco ha incorporat com a nova directora de persones del grup Anabel Obeso Riess, que compta amb una dilatada trajectòria en l'àmbit dels recursos humans, tant en multinacionals com en empreses familiars i consultories. Llicenciada en psicologia per la Universitat de Barcelona i amb diversos postgraus i un PDD d'Iese, Anabel Obeso ha forjat la seva carrera en companyies i institucions com Vodafone España, Flamagas, USP Institut Universitari Dexeus, Grup Corachan, AdQualis, Actio Global, Esperta o la Fundació Alzheimer Center Barcelona, entre d'altres.

GVC Gaesco incorpora a Anabel Obeso Riess como Directora de Personas

El Barcelona Clúster Nàutic renova la seva junta

L'assemblea general del Barcelona Clúster Nàutic ha aprovat el nomenament d'Ignacio Erroz, director general de Marina Port Vell, com a nou president de l'associació. Erroz és membre de la junta directiva de l'entitat des del desembre del 2017 i ara assumirà el lideratge del clúster del sector nàutic de Barcelona.

stats