Oci

L'imperi català del joc contracta tres bancs per estudiar la seva sortida a borsa

Cirsa fa un pas més per accedir al parquet espanyol, cosa que dependrà de les condicions de mercat

ARA
2 min
Cirsa guanya un 14% menys el primer trimestre per la pandèmia

BarcelonaCirsa torna a fer moviments per sortir a borsa. L'imperi català del joc ha contractat els bancs d'inversió Deutsche Bank, Barclays i Morgan Stanley per estudiar de nou el seu accés al parquet espanyol. El setembre de l'any passat era Puig, un altre gegant català, qui estudiava aquesta sortida, i al maig, vuit mesos després, s'estrenava a borsa.

Segons ha avançat Expansión, el grup empresarial del joc propietat de la gestora de fons d'inversió internacional Blackstone es planteja accedir al parquet a través d'una oferta pública de venda d'accions (OPV) dirigida exclusivament a inversors institucionals. La seva valoració podria superar els 5.000 milions d'euros.

La companyia pertany a Blackstone des del 2018, quan els Lao –aleshores Manuel Lao era president de Cirsa i el seu fill vicepresident– es van vendre tot el negoci, excepte el que tenien a l'Argentina, per 2.400 milions d'euros. De fet, Manuel Lao feia temps que buscava vendre's l'empresa o bé fer-la sortir a borsa. Va optar per la primera opció i ara, sis anys després, la segona torna a agafar forma.

Cirsa, fundada el 1978, és una empresa multinacional líder en joc i oci, i la primera empresa del sector a Espanya. L'any passat va ingressar 1.991 milions d'euros i va obtenir un benefici operatiu de 630 milions d'euros, un 14,1% més que el 2022. El 2023 va tancar amb un benefici net de 80 milions, un 41% més en comparació amb l'any anterior, i va deixar totalment enrere el fort impacte de la pandèmia. La companyia, que opera en deu països, té més de 78.700 màquines recreatives, gestiona 430 casinos i rep més de 50 milions de visitants cada any. La companyia té previst presentar els seus resultats del primer trimestre del 2024 el pròxim 23 de maig.

Fonts de la companyia consultades per aquest diari han explicat que el nomenament d'aquests tres bancs és un pas més, però també han advertit que encara queda molt camí i que no manegen cap mena de terminis. Abans de prendre la decisió definitiva, la companyia ha de valorar si les condicions de mercat són les adequades i si aquests bancs els donen una bona valoració. "No hem establert un calendari definitiu per a aquesta transició: dependrà de condicions de mercat favorables i d'aconseguir valoracions que reflecteixin el nostre veritable valor i potencial", asseguren aquestes mateixes fonts.

De fet, fer un pas com aquest no és garantia de res: fa un mes Bergé va suspendre el procés de sortida a borsa de la seva filial Astara per les condicions del mercat.

stats