Mercat de fitxatges

Nextil fitxa a Ezentis el seu conseller delegat

Carme Hortalà s'incorpora com a nova vocal independent a l'ICF

3 min
César Revenga

BarcelonaL'entrada a la primavera arriba plàcida pel que fa als nous fitxatges. Des del ministeri d'Economia ja es comencen a plantejar noms per succeir el governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos, el mandat del qual acaba el juny d'aquest any, però el procés va amb calma. "Tenim encara tres mesos i no hi ha gens de pressa per nominar el successor o successora de l'actual governador", assenyalava el ministre d'Economia, Carlos Cuerpo, en una entrevista al programa Al rojo vivo fa uns dies. Cuerpo assegurava que té "diversos" candidats al cap, "incloses dones". Mentrestant, a l'ICF comptaran amb l'economista Carme Hortalà com a nova vocal independent, la EPFL tindrà una nova rectora catalana i Nextil fitxa a Ezentis el seu conseller delegat.

Carme Hortalà, nova vocal independent de l'ICF

La Generalitat ha nomenat Carme Hortalà i Vallvé com a vocal independent a la junta de govern de l’Institut Català de Finances (ICF), el màxim òrgan col·legiat de govern de la banca pública, equivalent a un consell d’administració. D’aquesta manera, la junta de govern de l’ICF, presidida per Josep Maria Aguirre i Font, queda configurada per onze membres amb una majoria d’independents, tal com preveu la legislació que regula les institucions de crèdit públic. Els cinc vocals independents als quals se suma Carme Hortalà i Vallvé són Rafael Abella Martín, Joan B. Casas, José Luis Peydró, Xavier Puig Pla i Pilar Soldevila Garcia, i els vocals dominicals són Miquel Puig Raposo, Albert Castellanos i Núria Cuenca León.

Carme Hortalà

Hortalà és llicenciada en ciències econòmiques per la Universitat de Barcelona. Es va formar al Programa de Direcció General de l’IESE de Navarra i a la Wharton Executive Education de la Universitat de Pensilvània en governança corporativa. Des del juny del 2020, ocupa la direcció general de riscos i compliment normatiu del grup financer GVC Gaesco, on treballa des de fa més de 26 anys. Hortalà també és membre de la comissió econòmica del FC Barcelona, consellera independent de l’operadora Parlem i vicepresidenta del consell d’administració del Fogain (Fons General de Garantia d'Inversions), entre altres responsabilitats.

César Revenga dimiteix d'Ezentis i fitxa per Nextil

El conseller delegat d'Ezentis des del juliol passat, César Revenga, ha dimitit de l'empresa de telecomunicacions menys d'un any després del seu nomenament per fitxar, des d'aquesta mateixa setmana, com a conseller delegat de Nextil, segons van informar les dues companyies a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Les seves funcions a Ezentis seran assumides per l'equip directiu de la companyia, com ja feia abans del nomenament de Revenga. Amb tot, Revenga es mantindrà a Ezentis com a conseller adscrit en la categoria d'extern. 

César Revenga

Ezentis va portar a la junta d'accionistes del 29 de juny del 2023 el nomenament com a conseller executiu de César Revenga, director general del grup Amper fins al març de l'any passat, així com la incorporació de tres nous consellers independents.

Alhora, més enllà del fitxatge de Revenga com a conseller delegat, Nextil també ha anunciat el nomenament d'Ana García Rodríguez com a nova consellera independent, vocal de la comissió d'auditoria i presidenta de la comissió de nomenaments i retribucions. Després de saber-se la notícia, les accions de Nextil es van disparar un 12% al mercat continu, mentre que Ezentis va pujar moderadament un 0,5%.

Anna Fontcuberta, primera rectora de la EPFL

La física catalana referent en nanotecnologies sostenibles Anna Fontcuberta s'ha convertit en la primera dona que dirigirà l'Escola Politècnica Federal de Lausana (EPFL), la principal universitat tecnològica de Suïssa. El consell federal del centre ha escollit la investigadora catalana com a futura rectora. Fontcuberta prendrà possessió del càrrec en substitució del suís Martin Vetterli a partir del 2025. Fontcuberta (Barcelona, 1975) és professora de ciència dels materials i física a la EPFL, on ja participa en l'administració acadèmica com a vicepresidenta associada. Es va llicenciar a la Universitat de Barcelona (UB) i després es va doctorar a l'École Polytechnique de Palaiseau, a França. Va completar la seva formació en física experimental a la Universitat Tècnica de Múnic el 2009, després de fer d'investigadora visitant a l'Institut Tecnològic de Califòrnia. A més del català i el castellà, parla amb fluïdesa tres llengües: francès, alemany i anglès.

Anna Fontcuberta
stats