Mercat de fitxatges

El gran desembarcament català a la cúpula europea de PepsiCo

Foment i Pimec mantenen les seves vicepresidències a la patronal europea de les pimes

3 min
El català Ramón Laguarta dirigirà PepsiCo al món

BarcelonaEl gegant de l'alimentació PepsiCo aglutina cada vegada més noms catalans a la seva cúpula. Ara, en la remodelació del comitè directiu del sud-oest d'Europa, la multinacional ha fitxat quatre dones catalanes com a directives. Alhora, Foment i Pimec mantenen les seves vicepresidències a la patronal europea de les pimes, i Occident refà la seva cúpula en un moment de canvi i integració.

Foment i Pimec renoven les seves vicepresidències a la patronal SME United

La patronal europea de pimes SME United va celebrar divendres la seva assemblea anual a Brussel·les, en la qual es va votar la nova junta directiva. S’ha reelegit el president de Pimec, Antoni Cañete, com a vicepresident i membre de la Junta, així com la vicepresidenta de Foment del Treball, Helena de Felipe, que manté una de les sis vicepresidències polítiques de la SME United, amb competències en Assumptes Socials. La junta directiva de la SME United està integrada pel president, el secretari general, sis vicepresidències polítiques amb cartera i 14 vicepresidents sense competències.

María Helena de Felipe va arribar a la presidència de Fepime l’estiu del 2014.

PepsiCo fitxa quatre dones al comitè directiu del sud-oest d'Europa

El gegant de l'alimentació PepsiCo ha incorporat quatre dones al seu comitè de direcció a la unitat de negoci del sud-oest d'Europa. Les noves directives són Núria Bombardó com a directora de màrqueting per a la categoria de begudes; Tanit Bravo, nova directora d'operacions; Mònica González, responsable de l'àrea de sistemes, i Laura San Miguel, de l'àrea de recursos humans. L'actual comitè, liderat per Pol Codina, està format per 15 persones, de les quals sis són dones.

Grup Catalana Occidente defineix la nova estructura organitzativa d'Occident

Davant la imminent fusió de les companyies de negoci tradicional de GCO (Assegurances Catalana Occident, Plus Ultra Assegurances i Assegurances Bilbao), que es converteixen en Occident a partir de l'1 de gener, l'entitat ha definit la seva nova estructura organitzativa. L'actual director general de negoci tradicional, Juan Closa, es convertirà en director general d'Occident. Closa, vinculat a GCO des del 1981, és economista actuari, ha cursat el Programa de Desenvolupament Directiu (PDD) d'IESE i el d'Anàlisi Financera de l'Institut d'Estudis Financers. Al llarg de la seva carrera professional a GCO ha ocupat diverses posicions, fins que el 2017 va ser nomenat primer executiu i posteriorment, el 2020, va assumir la direcció general de tot el negoci tradicional de GCO. A més, al capdavant de la direcció comercial s'hi situarà Raúl Lucena; a la direcció d'assegurances generals hi haurà Josep Esclusa i a la direcció de vida hi haurà Daniel Ciprés.

La branca tecnològica de Telefónica fitxa nous 'country managers' a Sud-amèrica

Telefónica Tech ha incorporat Alejandro Ramos, reconegut expert en el camp de la ciberseguretat i que va formar part de Telefónica entre el 2016 i l'abril del 2023, per assumir el rol de country manager de la companyia tecnològica al Brasil. Alhora, l'empresa també ha nomenat country manager de Mèxic Rafael Arturo González Barboza, que dirigirà de manera integral el negoci de ciberseguretat, cloud, IoT, big data i intel·ligència artificial de la tecnològica al país americà. González Barboza compta amb més de 25 anys d'experiència en el sector de les telecomunicacions i tecnologia de la informació, dels quals els últims deu han estat a Telefónica Movistar Mèxic. Amb aquests fitxatges, Telefónica Tech busca consolidar-se en la prestació de serveis de ciberseguretat a Amèrica.

Pablo Vilanova, nomenat nou director general de Mercabarna

El consell d’administració de Mercabarna ha nomenat Pablo Vilanova nou director general de l'empresa. Vilanova és llicenciat en enginyeria industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i MBA per ESADE. Compta amb experiència en la gestió del recinte alimentari, ja que es va incorporar a l’equip directiu de Mercabarna l'any 2007. Durant la darrera etapa ocupava el càrrec de director d’Estratègia, Innovació i Sostenibilitat.

Ercros nomena Blanca Rius directora de la fàbrica de Tortosa

La química Ercros ha nomenat Blanca Rius directora de la seva fàbrica a Tortosa a partir de l'1 de desembre, segons va informar la mateixa companyia. Rius es va incorporar a Ercros el 2012 com a tècnica del departament de recerca i desenvolupament i el 2020 va ser traslladada a la fàbrica de Cerdanyola del Vallès com a cap d'assistència tècnica i desenvolupament de producte. Rius és llicenciada en química i substituirà Àngel Punzano, que deixa l'empresa de manera voluntària.

Carolina Martínez-Caro, nova consellera d'H2PLT

La companyia d'hidrogen verd H2PLT, fundada per l'empresari lleidetà Sisco Sapena, ha nomenat l'exconsellera delegada del banc privat Julius Baer a Espanya, Carolina Martínez-Caro, com a consellera independent. A més de consellera delegada de Julius Baer a Espanya i Portugal, Martínez-Caro va ser membre del consell europeu de l'entitat. Actualment és consellera independent d'Unicaja i forma part dels consells assessors de Forbes Global Properties Spain i el conglomerat filipí LH Paragon.

stats