Blog | Barcelona Treball
24/04/2012

Em cal un màster?

En els darrers anys s’ha incrementat notablement el nombre d'estudiants de màsters. Joves, i no tan joves, busquen ampliar coneixements i/o reciclar-se professionalment. Però són sempre necessaris?

Què aporta un màster?

Cargando
No hay anuncios

Les carreres universitàries estableixen la base de coneixements en una àrea. Però, contínuament, sorgeixen nous requeriments que normalment triguen en incorporar-se al pla d’estudis o s’acaben descartant.

És per aquest motiu que els màsters són el complement idealper aespecialitzar-se, tractant continguts als que les carreres no han pogut arribar. A més del valor afegit que suposa el seu caràcter innovador, donant resposta ràpida a les noves demandes del mercat.

Cargando
No hay anuncios

Ajuda a trobar feina?

El mercat laboral és cada vegada més variable i exigent: contínuament s'han de posar en joc noves competències i coneixements. En aquest context un màster, a més dels coneixements tècnics que aporta, pot demostrar ganes d'aprendre i reciclar-se, motivació per un tema concret, i capacitat d'esforç i sacrifici, ja que no sempre és fàcil conciliar vida familiar, acadèmica i laboral.

Cargando
No hay anuncios

Possiblement per aquest esforç es valora tant, especialment en persones que fa anys que van finalitzar els seus estudis, i que decideixen apostar per complementar la seva qualificació professional.

A més, la formació postuniversitària ofereix la possibilitat d'entrar en contacte més directe amb un sector, coneixent millor les dinàmiques de funcionament per estar-hi present. I sobretot, possibilita la creació d'una xarxa de contactes estratègica; docents i ponents, així com alumnes i ex-alumnes, poden ser valuoses peces al nostre Networking.

Cargando
No hay anuncios

Títol oficial o no?

Optar per màsters universitaris, amb el consegüent reconeixement oficial, o per màsters privats, sense aquest reconeixement, però molt consolidats en la nostra societat, és un dubte recorrent.

Cargando
No hay anuncios

Tots dos poden ser útils i la tria hauria d’estar condicionada pel contingut formatiu de cada opció i pel prestigi de l’entitat, especialment en el cas dels títols no oficials. Sí cal tenir en compte que un màster universitari, o oficial, pot ser molt útil en convocatòries públiques d’ocupació i altres processos regulats; així com per orientar-se a la investigació. Pots consultar aquí els màsters reconeguts de tot l'estat Espanyol.

Decidir-se per un o altre dependrà de molts factorsi, especialment, de l'objectiu que es persegueixi. El millor consell és recopilar informació sobre les diferents opcions: conèixer la institució que ofereix la formació, entrevistar-se amb el director acadèmic i comparar plans d'estudi.

Cargando
No hay anuncios

En relació a la recerca de feina, podem dir que les empreses valoren tot un conjunt professional, incloent formació, experiència i competències. El títol de màster enforteix principalment un d'aquests aspectes, però no és exclusivament allò que es té en compte a l'hora de seleccionar.

Publicat per: Laura Serra, Equip Tècnic del Centre per al Desenvolupament Professional Porta22 de Barcelona Activa.