Empreses24/11/2013

Professionalitat?

i
Pau Garcia-milà

Quedar bé quan algú ens pregunta com estem és tot un art. No mostrar excessiva alegria per si no és compartida, tampoc mostrar excessiva tristesa per por a preocupar… "Com estàs?" "Bé, feliç, treballant, que ja està bé, avui en dia, què vols que et digui, també podria estar millor".

A vegades, però, el que toca és despullar-nos. Respondre sincerament, obviant si tenim davant un familiar o un micròfon i una càmera. Diguem el que diguem -ja sigui un "Mai havia sigut més feliç, voldria que aquest moment durés cent anys" o un "Ara mateix preferiria ser en qualsevol altre lloc abans que aquí"- el que segurament passarà és que ens sentirem molt millor anímicament després de respondre. I probablement ens preguntarem per què no hem respost amb tanta sinceritat fins avui.

Cargando
No hay anuncios

Aquesta lliçó no me l'ha donat la vida, sinó un dels millors xefs que tenim a casa nostra, quan fa uns dies, quan li van preguntar com se sentia per no haver guanyat la tercera estrella Michelin al seu restaurant i en plena gala d'anunci, sense deixar ni un segon de marge per pensar abans de respondre, va deixar que el seu jo més sincer parlés: "Decepcionat. Sobretot per l'equip, que ha picat pedra un any sencer per la tercera estrella. I sí, seguirem picant pedra demà, però avui aniré a dormir emprenyat com un mico".

L'endemà a la ràdio n'hi havia que criticaven la resposta i afirmaven que n'haurien preferit una amb més "professionalitat". ¿Haurien preferit un "No passa res, l'important és intentar-ho"? Per mi la seva resposta va ser una lliçó.