TECNOLOGIA

L’aplicació catalana que vol captar els friquis dels videojocs

La ‘start-up’ GameSquare ha tancat una primera ronda de finançament de 100.000 euros en 24 hores

Anna Reig
i Anna Reig

El friquisme i el gaming estan de moda. A les plataformes de Twitch o YouTube podem trobar una infinitat de vídeos de streamers jugant als seus videojocs preferits, tots amb milions de visites. Fins i tot s’han creat els e-sports, esdeveniments online de gran popularitat en què milers de ciberatletes competeixen entre ells per ser els millors en el League of Legends, el Call of Duty o el Heartstone. No és estrany, doncs, que aquest món s’hagi anat professionalitzant i, per tant, hagin sorgit noves necessitats per a la gent que s’hi dedica.

Gerard Jané, per exemple, explica que quan estudiava a la universitat tenia problemes a l’hora de vendre els seus videojocs a través d’aplicacions com Wallapop: “De 200 persones que veien el meu producte només deu acabaven interessant-se per comprar-lo i sempre em regatejaven el preu”. A més, es passava les tardes anant d’una punta a l’altra de Barcelona per comprar o vendre els videojocs que volia. Aleshores va adonar-se que aquest mercat informal es podia professionalitzar, i així va ser com amb el seu amic Martín Simón van fundar GameSquare.

Cargando
No hay anuncios

GameSquare es diferencia d’altres aplicacions perquè és un marketplace exclusiu de productes gaming i col·leccionables, on es venen des de jocs per a la Nintendo Switch fins a ninots Funko Pop o cartes de Pokémon. A més, funciona a partir d’una base de dades que registra l’oferta i la demanda de tots els productes. “Jo puc dir que vull comprar una PlayStation 4 per 200 euros i que vull que l’aplicació m’avisi quan algú la posi a la venda per aquest preu”, explica Jané. No hi ha xat ni es pot negociar. A més, tampoc es queda físicament amb el comprador, els productes s’envien per correu. En definitiva, segons Jané, l’avantatge que ofereix la plataforma és estalviar temps als usuaris perquè “no han de passar hores cercant per internet el producte que desitgen al preu que estan disposats a pagar i tampoc han d’anar-lo a buscar físicament, sinó que el reben a casa”.

A principis d’aquest any van llançar l’aplicació al mercat dirigida a particulars, és a dir, persones que pel seu compte volen vendre els seus videojocs i altres articles relacionats. Però a l’abril es van adonar de l’oportunitat de créixer col·laborant amb botigues físiques. “Feia anys que donàvem voltes al projecte, però va ser aleshores el moment de tirar-nos a la piscina i veure si hi havia aigua”, afirma Jané. També van expandir l’equip i van incorporar-hi Xavier Llordella i Pol Rodoreda. Anaven de botiga en botiga, fent fotografies de tots els productes i pujant-los manualment a la plataforma. “Era una feina molt tediosa, però tenia un doble benefici. D’una banda, nosaltres podíem ampliar l’oferta i, de l’altra, les botigues podien difondre els seus productes digitalment”, explica Simón.

Cargando
No hay anuncios

Va ser llavors que van obrir la seva primera ronda de finançament a Startupxplore, amb la qual van captar més de 100.000 euros en menys de 24 hores. Van atraure més de 50 inversors, entre els quals emprenedors d’èxit experts en gaming i business angels com Rat Gasol, mànager general de Capital Cell, o Juan J. Mostazo, David Boronat i Sacha Fuentes, mentors de SeedRocket, la primera acceleradora de start-ups d’Espanya. Gràcies a la ronda ara han pogut planificar quina serà l’estratègia de negoci dels següents dotze mesos. “Tenim l’objectiu de crear una comunitat que permet als usuaris digitalitzar les seves col·leccions de videojocs i així, saber quin valor tenen”.

Actualment col·laboren amb més de 30 botigues i volen captar-ne 30 més en els pròxims mesos. El seu objectiu és convertir-se en el marketplace de referència en productes gaming d’Espanya i ser els primers a implementar un concepte que està arrasant als Estats Units: el live shopping. S’emmirallen en la plataforma americana Whatnot, valorada en 1,5 bilions de dòlars, que fa subhastes en directe d’objectes exclusius de tan sols un minut de durada. La seva intenció és vendre per exemple Funko Pop chases, que són ninots de Harry Potter, Superman, Bola de DracZ o altres temàtiques relacionades amb el món gamer que tenen alguna característica única i, per tant, es revaloritzen molt ràpidament. D’ara endavant es veurà com rep el mercat espanyol aquesta nova tendència i si els joves de GameSquare compleixen el seu somni.