Criteria continua reordenant la cúpula, i altres fitxatges de la setmana
Cares conegudes al consell de Movistar+ i un nou director general d'Indústria completen els moviments
BarcelonaCriteriaCaixa, el hòlding inversor del grup La Caixa, continua la seva reordenació de la cúpula. Des que la setmana passada es va publicar el cessament d'Àngel Simón com a mà dreta d'Isidre Fainé, les novetats dins la companyia han estat un degoteig constant. Ara ha estat el torn de José María Méndez, que serà el nou director general de l'empresa. Per altra banda, l'exdirector de La Vanguardia Màrius Carol i l'exdirectiu del FC Barcelona, Gerard Guiu, entren al consell de Movistar+, i la Generalitat compta amb un nou director general d'Indústria.
José María Méndez, nou director general de Criteria
La comissió executiva del consell d'administració de CriteriaCaixa ha nomenat José María Méndez nou director general de la companyia. Fins ara Méndez era adjunt al conseller delegat, Àngel Simón, que la setmana passada va ser destituït. El nou alt càrrec s'ocuparà de la gestió operativa del hòlding. Al mateix temps reportarà a la seva comissió executiva, que està presidida per Isidre Fainé, que també presideix la Fundació La Caixa, de la qual Francisco Reynés ha estat nomenat vicepresident primer. Reynés cobreix així la vacant de Simón com a conseller i manté, a més, el càrrec de president executiu de Naturgy, una de les principals participacions de Criteria.
Els altres membres d'aquesta comissió executiva són José Antonio Asiaín i Marcos Contreras. Així mateix, la comissió executiva de CriteriaCaixa també ha nomenat Adolfo Feijóo director general adjunt.
Méndez Álvarez-Cedrón (Lugo, 1966), és llicenciat en dret i en ciències polítiques i de l'administració i funcionari en excedència del Cos Superior d'Administradors Civils de l'Estat. Recentment, ha estat nomenat conseller dominical de CaixaBank, en representació de la Fundació Bancària La Caixa. Va ser director general de la CECA, l'entitat que agrupava les caixes i presidida per Fainé, així com conseller delegat de CecaBank fins aquest mes d'abril. Amb anterioritat va ocupar diversos càrrecs en la Direcció General del Tresor i de Política Financera del ministeri d'Economia (1993-2003).
Un exdirector de 'La Vanguardia' i un ex alt càrrec del FC Barcelona, nous consellers de Movistar+
El president de Telefónica, Marc Murtra, segueix fent canvis en l'estructura de la companyia que lidera des de principis d'any. Ara ha estat la renovació del consell d'administració de Movistar+ amb els nomenaments de Màrius Carol, exdirector de La Vanguardia, i Gerard Guiu, ex alt càrrec del FC Barcelona que va ser director de Relacions Institucionals i Comunicació del Cercle d'Economia fins a l'agost del 2021, segons va avançar El Confidencial.
Segons aquest mitjà, Carol i Guiu substitueixen l'inversor sevillà Iván Bohórquez i l'advocat Daniel García Pita, present en diversos consells d'administració de cotitzades de l'Ibex-35. Pel que fa a aquests canvis, des de la companyia asseguren que no s'han de comunicar a la CNMV sinó que es comunicaran a través del BORME aviat.
Xavier Roca, nou director general d'Indústria de la Generalitat
La conselleria d'Empresa i Treball de la Generalitat ha nomenat Xavier Roca nou director general d'Indústria, en substitució d'Oriol Alcoba, segons va informar el Govern en un comunicat després del consell executiu de dimarts. Fins ara era el delegat del rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) al campus de Terrassa (Barcelona) i director de l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de la UPC en aquest mateix campus.
Alcoba havia sigut nomenat el 2022 i ha deixat el càrrec per tornar a Esade, on va ser director general d'Esade Creapolis del 2017 al 2022. Per la seva banda, Roca és doctor enginyer industrial per la UPC, especialitzat en processos constructius i amb una trajectòria tècnica i científica vinculada al món universitari i al teixit industrial català. Fins ara, era el director de l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisuals de la Universitat Politècnica de Catalunya a Terrassa, i delegat del rector de la UPC per a la creació del nou grau de medicina.
Lactalis nomena nou director general
Lactalis, una de les principals empreses del sector lacti a Espanya i Portugal, ha nomenat David Saliot nou director general per a Espanya i Portugal, zona en la qual la companyia lidera el sector, en el marc del projecte One Iberia, "una evolució organitzativa que busca consolidar i aprofundir la col·laboració entre els equips de tots dos països", segons explica la mateixa companyia a través d'un comunicat.
David Saliot compta amb més de 25 anys de trajectòria dins el grup. Va iniciar la seva carrera a França i posteriorment es va incorporar a Lactalis Nestlé com a director general a Portugal, i més tard com a responsable del Sud d'Europa. Després va dirigir durant sis anys Lactalis Puleva a Espanya i, des de fa un any, exerceix com a director general de Lactalis Espanya, on lidera el projecte de col·laboració interna One Spain.
Arantxa Sanz, nova directora general de CATALONIA.HEALTH
CATALONIA.HEALTH, entitat que representa les empreses del sector de la salut i les ciències de la vida a Catalunya, ha anunciat el nomenament d’Arantxa Sanz com a directora general de l’entitat. Doctora en química per la Universitat de Nottingham i llicenciada en física per la Universitat Autònoma de Madrid, Sanz compta amb una àmplia formació complementària en gestió de la recerca i lideratge institucional, i en regulació i accés al mercat de dispositius mèdics. Ha desenvolupat el seu recorregut professional en institucions de recerca com el Centre de Recerca Matemàtica (CRM) i l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC).
Amb una trajectòria de més de dues dècades en l’àmbit de la investigació, la transferència de coneixement i l'impuls de polítiques científiques, Arantxa Sanz ha desenvolupat el seu recorregut professional tant en empreses com en institucions de recerca d’excel·lència, com el Centre de Recerca Matemàtica (CRM) i l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC). També ha tingut un paper destacat en la promoció de la ciència oberta i l’articulació d’unitats interinstitucionals per abordar reptes transversals com la intel·ligència artificial aplicada a les ciències de la vida o la salut pública, com a part dels plans estratègics als quals ha contribuït.